В Україні відновлюється робота транспорту: вимоги до безпеки

З 22 травня в межах послаблення карантину в Україні поступово відновлюватиметься робота транспорту. Таке рішення було прийнято в середу на засіданні Уряду.

Регіони, де за останні 7 днів на 100 тис. населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди шпиталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту:

  • з 22 травня – регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
  • з 25 травня – перевезення пасажирів у метро;
  • з 1 червня – залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
  • з 1 червня – міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Якщо перевезення здійснюється в регіон, де ще немає послаблення карантину, заповненість місць має складати не більше 50% за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду.
  • з 15 червня – прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують регулярні пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Обов’язкові вимоги до безпеки під час перевезень залишаються незмінними:

- масочний режим;

- температурний скринінг працівників;

- постійна дезінфекція транспорту.

У свою чергу ми закликаємо керівників транспортних підприємств та організацій взяти на особливий контроль питання стану здоров’я працівників, ретельного перед- та післярейсових оглядів водіїв транспортних засобів. А пасажирам рекомендуємо не послабляти пильності за власним здоров'ям, дотримуватися соціальної дистанції та особистої гігієни.

Термін адаптативного карантину Уряд продовжив до 22 червня.