Шкільний онлайн-урок з безпеки дорожнього руху: відеоматеріали

Щороку в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в усіх навчальних закладах країни проходить Єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху. Проте відсутність дітей за шкільними партами цієї весни спонукало організаторів Тижня підготувати відеоматеріали, які вчителі можуть використати для проведення такого уроку в онлайн режимі.

Цікавими вони будуть для школярів різного віку. Зокрема, для молодших рекомендується використати частину І уроку – про найвідоміші дорожні знаки та основні правила поведінки дітей на дорозі, якими діляться патрульні інспектори. А старшокласникам корисно буде дізнатися про етапи надання першої невідкладної допомоги у разі нещасного випадку чи ДТП, а також ознайомитися з технікою проведення серцево-легеневої реанімації, яку демонструють у ІІ частині уроку інструктори з домедичної допомоги.

Адже карантин – не привід забувати про безпеку, особливо напередодні літніх канікул. Такі відеоматеріали стануть в нагоді вчителям, а дітям – допоможуть ще раз нагадати, що безпечна поведінка – запорука збереження їх здоров’я та життя!

Частина І.

 

Частина ІІ.