У ДонДУВС відбулася міжнародна науково-практична конференція в рамках Тижня безпеки дорожнього руху

18 листопада на базі Донецького державного університету внутрішніх справ України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Реалізація та розвиток публічної політики у сфері безпеки дорожнього руху під час війни та у повоєнний період».

Захід пройшов у змішаному форматі (офлайн/онлайн) на базі університету у містах Кривий Ріг та Кропивницький та зібрав більше 100 учасників.

7

Представники наукової спільноти, органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій, фахівці з транспортної безпеки обговорили нагальні питання транспортної сфери в Україні, законодавчі ініціативи та напрацювання, досвід європейських країн.

До міжнародної конференції, яка відбулася в рамках ІІ етапу Тижня безпеки дорожнього руху, долучився директор Відокремленого підрозділу «Київська міжрегіональна філія» ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України Юрій Чорний.

photo_2022-11-18_12-03-03

«Мені дуже приємного, що в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні відбуваються подібні заходи. Пори всі негаразди та проблеми, ми продовжуємо працювати над безпекою на дорозі. Тому я вдячний партнерам та колегам, які підтримують проведення заходів Тижня та активно долучають до них. Зокрема, під час І етапу, який відбувся у травні, в рамках нашої акції «Здай кров – врятуй життя» центрам вдалося зібрати понад 1 тону крові для допомоги постраждалим внаслідок ДТП. Ця акція продовжується й наразі, в рамках другого етапу Тижня. Так само цього року, як і минулого, ми провели традиційний Всеукраїнських конкурс фото- та відеоробіт для молоді. Коли ми відкривали прийом робіт у травні, безумовно були хвилювання з приводу того, що цей конкурс може бути не на часі. Але наша молодь довела зворотне: ми отримали більше 1000 фантастичних фото- та відеоробіт та цього тижня визначили переможців», - розповів Юрій Чорний.

У ході пленарного засідання міжнародної конференції були обговорені питання:

  • забезпечення безпеки дорожнього руху: досвід країн Європейського Союзу;
  • напрями законодавчого регулювання адміністративної відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння під час війни в Україні;
  • посилення заходів контролю за дотриманням ПДР на пасажирському автомобільному транспорті;
  • юридичні аспекти у сфері безпеки на транспорті, зумовлені воєнним станом;
  • порядок надання домедичної допомоги та алгоритм дій при дорожньо-транспортних подіях в умовах війни;
  • громадські ініціативи з популяризації світлоповертальних елементів серед освітніх закладів.

1.8-3

Програма Міжнародної науково-практичної конференції «Реалізація та розвиток публічної політики у сфері безпеки дорожнього руху під час війни та у повоєнний період» - за посиланням.