Тиждень безпеки дорожнього руху 13-19 травня 2024

У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030рр. в Україні відбудеться щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху, І-й етап якого відбудеться з 13 по 19 травня 2024 року.

Заходи Тижня стосуватимуться актуальних питань з безпеки на транспорті в Україні в умовах воєнного стану, а також популяризуватимуть дотримання безпечної поведінки на автошляхах, поширення знань про безпеку дорожнього руху.

До заходу долучаться представники профільних державних  структур, які є  постійними та надійними партнерами Тижня – Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Державна служба України з безпеки на транспорті, Моторне (транспортне) страхове бюро України, Донецький державний університет внутрішніх справ України та інші.

Серед заходів Тижня безпеки дорожнього руху заплановано проведення:

- тематичного круглого столу(прес-конференція) з онлайн-трансляцією з нагоди початку проведення першого етапу Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху за участю представників профільних державних відомств і структур, фахівців транспортної галузі, громадськості;

- міжнародної науково-практичної конференції «Забезпечення безпеки дорожнього руху: глобальні та локальні рішення»;

- круглого столу «Актуальні питання з безпеки на транспорті в умовах воєнного стану» для керівників автотранспортних підприємств, представників Департаментів транспортної інфраструктури облдержадміністрацій та територіальних громад;

- оголошення початку VІI Всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт у рамках національного проєкту «Безпечна країна»;

- щорічного єдиного уроку з безпеки дорожнього руху в закладах освіти;

- загальнонаціональної благодійної акції зі здачі крові «Здай кров – врятуй життя» та інших.

Загальний План заходів Тижня безпеки дорожнього руху 13-19 травня 2024 року