У Житомирі провели навчання з домедичної допомоги

 

Фахівці Київської міжрегіональної філії ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» провели навчання для працівників комерційного підприємства з Житомирщини.

Під час війни навички надання домедичної допомоги можуть стати у нагоді в будь-який момент. Саме тому фахівці Київської міжрегіональної філії ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту», пропри воєнний стан в країні, продовжують відвідувати регіони України та проводити підготовку з домедичної допомоги для осіб, які не мають медичної освіти.

navchannia_z_domedychnoi_dopomohy_1-transformed (1)

Так, цього тижня базові навички невідкладної допомоги потерпілим освоювали працівники комерційного підприємства з Житомира.

— Це підприємство вже неодноразово співпрацювало з нами щодо організації навчання з домедичної допомоги для своїх працівників. Базовий курс включає основну інформацію, яка допоможе правильно та безпечно надати допомогу потерпілому до приїзду швидкої та, у деяких випадках, врятувати життя. Попри інтенсивність курсу, він  викликає неабиякий інтерес в аудиторії і є дуже актуальним сьогодні, у час війни, коли загроза виникнення надзвичайних ситуацій є надто високою, – зазначила інструктор навчання Інна Оліфіренко.

navchannia_z_domedychnoi_dopomohy_2-transformed

За словами інструктора, практичні вміння допомоги, якими оволоділи працівники підприємства, а саме: серцево-легенева реанімація, використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора та зупинка кровотеч, допоможуть не тільки зорієнтуватися у разі надзвичайних ситуацій на підприємстві, але й тих, що можуть трапитися під час війни. navchannia_z_domedychnoi_dopomohy_3-transformed

Нагадаємо, 8-годинна програма курсу відповідає стандартам міжнародної програми ВLS та І рівню домедичної допомоги згідно наказу Міністерства охорони здоров’я № 1627 від 04.08.2021 та включає базові реанімаційні заходи для дорослих та дітей: практичні прийоми надання домедичної допомоги при раптовій зупинці кровообігу, порушеннях дихання, а також практичні прийоми надання домедичної допомоги при масивній кровотечі.