Юних артеківців навчали навичкам надання домедичної допомоги

Фахівці Київської міжрегіональної філії ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України на запрошення МОН України та МБФ «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» долучилися до проведення тренінгу-змагання з безпеки життєдіяльності «Safety Weekend», що відбувся 19 серпня у Міжнародному дитячому центрі «Артек».

Захід відбувся з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України в рамках реалізації національного проєкту «Безпечна країна». Він мав на меті підвищити обізнаність юних вихованців табору щодо основних правил безпечної поведінки – на вулицях та дорогах, зокрема з використанням світлоповертальних елементів, у разі надзвичайних ситуацій, правилам страхування життя та здоров’я, протидії булінгу та іншим видам насильства, захисту навколишнього середовища та природних ресурсів, а також освоєння навичок надання домедичної допомоги.

Локація з домедичної допомоги Safety-містечка була однією із найбільш практичних: за допомогою інструкторів Філії на спеціальних манеканах діти відпрацьовували техніки проведення серцево-легеневої реанімації, відновлення прохідності дихальних шляхів, штучного дихання, зупинки кровотеч. Також спільно згадували алгоритм дій у разі різних нещасних випадків, зокрема коли потерпілий при свідомості і коли – без, порядок виклику рятувальних служб та даних, які треба повідомити диспетчеру ЕМД.

Варто відзначити, що до подібних заходів інструктори з догоспітальної допомоги Філії долучаються уже не вперше і роблять це завжди охоче. Розуміємо, що постійна робота з дітьми та молоддю сприяє формуванню підростаючого покоління, яке у майбутньому зможе не лише вчасно зреагувати на нещасний випадок, але й чіткими та правильними діями врятувати чиєсь життя.

На завершення заходу представники Філії подарували табору «Артек» набір навчальних плакатів з домедичної допомоги, якими планують оснастити навчальні кабінети та використовувати для подальших занять з дітьми.

Довідково

Артек» – міжнародний дитячий центр з багаторічною історією та унікальною системою дитячого самоврядування, національно-патріотичним та громадянським вихованням, інноваційною системою розвитку дітей, у т.ч. з особливими потребами. З 2016 року після окупації Криму переведений до Києва (санаторно-курортний комплекс Пуща Водиця). Щороку тут оздоровлюються понад 11 тис. дітей з усієї України.

DSC_1443

IMG_20210819_100002

IMG_20210819_095728

227409021_1481456252213761_4107370543794190184_n