В Україні стартував Тиждень безпеки дорожнього руху

З 23 по 29 травня в Україні триває щорічний загальнонаціональний тиждень безпеки дорожнього руху, тематика якого, враховуючи ситуацію в країні, присвячена питанням безпеки на дорогах в умовах воєнного стану.

Попри воєнні дії залишається актуальним збереження усіх функцій в дорожньо-транспортній сфері, забезпечення основних транзитних сполучень, дотримання водіями правил дорожнього руху та інших вимог безпеки при перевезеннях пасажирів та вантажів, якості підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами, оперативного реагування службами на наслідки ДТП, врегулювання страхових випадків та інших важливих питань з урахуванням особливостей воєнного стану.

Важливою, як і раніше, залишається також превентивна робота з населенням, спрямована на попередження дорожньо-транспортного травматизму та неухильне дотримання правил безпечної поведінки на дорозі.

У числі основних заходів, що відбудуться впродовж Тижня:

Детальніше щодо заходів див. у Загальний план Тижня безпеки дорожнього руху 23-29 травня 2022 р.

____________________

Нагадаємо, Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху відбувається щороку у два етапи (навесні та восени) на виконання ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі, за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, уряду України, органів місцевого самоврядування.

Заходи проходять у співпраці Міністерства інфраструктури України, Міністерства освіти та науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної поліції України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державного агентства автомобільних доріг України, Моторного (транспортного) страхового бюро України, низки інших державних та недержавних відомств і структур.

ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України є постійним координатором проведення тижнів безпеки дорожнього руху в Україні. Тел. для довідок 068-466-43-82.