Стартував щорічний всеукраїнський конкурс серед дітей та молоді фото- та відеоробіт «Безпечна країна»

17 травня в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні розпочався IV щорічний всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт національного проєкту «Безпечна країна». Про це його організатори – Міністерство освіти і науки України спільно з Міжнародним благодійним фондом «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» та Моторним (транспортним) страховим бюро України анонсували сьогодні під час прес-конференції в ІА Укрінформ, присвяченій початку Тижня.

ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України, який щороку підтримує проведення цього конкурсу та входить до складу журі, закликає молоде покоління активно долучатися та надсилати свої роботи. Декілька важливих соціальних тем цього конкурсу присвячено безпеці дорожнього руху та безпечній поведінці на дорозі.

Як і щороку, конкурс має на меті привернути увагу до основних складових безпеки життя та безпечної поведінки в суспільстві, проблематики дорожньо-транспортного травматизму, проявів дитячого булінгу, насильства, жорстокості та їхніх наслідків, рівних прав та можливостей доступу дітей до освіти в Україні, поведінки у разі надзвичайних ситуацій, екологічної безпеки тощо; виховання соціальної відповідальності молоді, використання творчого підходу для розуміння та подолання молоддю зазначених проблем, створення соціальної реклами «Безпечна країна очима дітей».

У цьому році конкурс включає такі теми:

  • Молодь за безпеку дорожнього руху;
  • Використання світлоповертальних елементів;
  • Протидія булінгу (цькуванню) у закладах освіти)
  • Безбар’єрне освітнє середовище;
  • Екологічна безпека;
  • Безпека життєдіяльності.

До участі в конкурсі традиційно запрошуються учні та вихованці закладів освіти без вікових обмежень. Діти до 14 років за наявності згоди батьків/опікунів.

Конкурс триватиме протягом травня – жовтня 2021 року із підведенням підсумків у листопаді 2021 року під час ІІ етапу тижня безпеки дорожнього руху в Україні.

Детально ознайомитися з усіма умовами конкурсу та вимогами до конкурсних робіт, а  також завантажити роботи можна за посиланням https://dopomogadtp.com/ua/vseukrainskyj-konkurs-foto-ta-videorobit-bezpechna-kraina-2021/