Науково-практична онлайн-конференція «Безпека дорожнього руху в умовах воєнного стану»

Директор Відокремленого підрозділу «Київська міжрегіональна філія» ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України Юрій Чорний долучився до відкриття всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Безпека дорожнього руху в умовах воєнного стану», що відбулася на базі Донецького державного університету внутрішніх справ України 27 травня 2022 р. в рамках проведення І етапу Тижня безпеки дорожнього руху в Україні.

Участь у ній онлайн взяли понад сотня учасників – представників наукової спільноти, органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій, фахівці з транспортної безпеки, а також аспіранти (ад’юнкти) закладів вищої освіти.

Як координатор проведення заходів Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, Юрій Чорний подякував керівництву університету, залученій аудиторії, усім представникам профільних державних та недержавних структур за активну участь у проведених заходах, підвів підсумки Тижня.

«Радий, що, попри війну, вирішення актуальних проблем із безпекою дорожнього руху в країні залишається в прерогативі нашого фахового середовища. Умови воєнного стану змінили виклики, з якими доводиться працювати, але, переконаний, спільними зусиллями нам це вдасться», - резюмував він та відзначив про подальшу готовність Інституту співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами в медичних аспектах безпеки на транспорті та дорогах.

У ході пленарного засідання онлайн-конференції були обговорені питання:

  • посилення заходів контролю за дотриманням ПДР та нелегальними пасажирськими перевезеннями на автомобільному транспорті;
  • нововведення сервісних центрів МВС для забезпечення безпеки дорожнього руху в умовах воєнного стану;
  • деякі юридичні аспекти у сфері безпеки на транспорті, зумовлені воєнним станом;
  • громадські ініціативи з покращення безпеки руху під час війни.

Програма конференції

DSC02473 DSC02480