У Снятині провели навчання з домедичної допомоги для міжнародних перевізників

Фахівці регіонального представництва Київської міжрегіональної філії ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України у Львівській області провели курс з домедичної допомоги для групи водіїв міжнародних пасажирських перевезень з Івано-Франківщини. Обов’язкові та вкрай важливі базові навички невідкладної допомоги потерпілим – серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотеч, надання потерпілому стабільного положення, використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора – з відповідними посвідченнями отримали 44 працівники дальніх рейсів.

«Щодня ці водії долають в день понад 1200 км. Здобуті практичні вміння допоможуть їм зорієнтуватися у разі ДТП чи інших нещасних випадків на дорозі та подбати про безпеку пасажирів до приїзду швидкої, - переконана інструктор з догоспітальної допомоги Філії Орися Засадна. – По завершенню курсу, окрім посвідчень, усі учасники отримали від нас в подарунок ілюстровані пам’ятки-розкладки з домедичної допомоги, клапани для штучної вентиляції легень та рукавички медичні», - розповіла вона.

Нагадаємо, Київська міжрегіональна філія ДП УкрНДІ медицини транспорту МОЗ України проводить підготовку з домедичної допомоги для осіб, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками повинні вміти надавати домедичну допомогу. 8-годинна програма курсу відповідає стандартам міжнародної програми ВLS та І рівню домедичної допомоги згідно наказу Міністерства охорони здоров’я №346.

IMG-37f65419da69ec6d8ed02ae23e1a1750-V