В Україні стартував Тиждень безпеки дорожнього руху. Відео

З 14 листопада в Україні стартував  ІІ етап національного Тижня безпеки дорожнього руху, який присвячено питанням безпеки на дорозі в умовах воєнного стану.

У рамках Тижня 14 листопада 2022 р. в ІА «Укрінформ» за ініціативи Київської міжрегіональної філії ДП «УкрНДІ медицини транспорту» МОЗ України відбувся круглий стіл з питань безпеки на транспорті та дорогах в умовах воєнного стану.

Gol MIN_6619

У заході взяли участь Володимир Крейденко – заступник Голови Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури; Сергій Городько  заступник начальника управління безпеки дорожнього руху Департаменту патрульної поліції; Єгор Назимко – перший проректор Донецького державного університету внутрішніх справ України, доктор юридичних наук, майор поліції (Zoom-включення); Олег Єресько – генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України; Олексій Даниленко – в.о. директора Директорату громадського здоров’я та профілактики захворювань МОЗ України; Олександр Погорілий – заступник начальника центру з питань впровадження цифрових інновацій Головного сервісного центру МВС; Сергій Александров  - заступник начальника Управління безпеки на трангспорті Міністерства інфраструктури України; Юрій Марценишин – перший заступник Голови Державної служби України з безпеки на транспорті; Олег Федоренко - начальник Управління експлуатаційного утримання та безпеки автомобільних доріг Державного агентства автомобільних доріг України; Богдан Тимченко – начальник служби КП «Центру організації дорожнього руху», м. Київ; Олександр Соскін – начальник управління превентивної діяльності Моторного (транспортного) страхового бюро України; Віктор Романов - директор з розвитку ТОВ «КВІНТО ПЛЮС», представник компанії Mobileye в Україні.

MIN_6718

Під час заходу фахівці зі сфери транспорту та інфраструктури, національної поліції обговорили ситуацію з безпекою дорожнього руху в Україні;  законодавчі ініціативи та зміни, що стосуються правил дорожнього руху, зокрема законопроєкти, які зобов’язують українців носити світлоповертальні елементи в темний час доби; стан аварійності на дорогах та робота, яка ведеться з її ліквідації; тимчасові зміни щодо чинності посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів під час дії воєнного стану; стан аварійності за участю ліцензійного транспорту; освітні програми для юних учасників руху.

MIN_6780

Як зазначив під час виступу директор ВП КМФ ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України Юрій Чорний, цьогорічний Тиждень в Україні проходить  в непростий для країни час, але попри війну до його заходів виявили готовність приєднатися більше 250 міст країни та майже всі обласні військові адміністрації.

– Ми отримали пропозиції від регіонів та інформацію про те, що до заходів готова долучитися низка міст. Тому хочеться подякувати і міським головам, і головам обласних військових адміністрацій за можливість популяризувати заходи Тижня безпеки дорожнього руху, метою яких є привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні, – зазначив Юрій Чорний.

Також Юрій Чорний розповів про ті заходи, які відбуваються в Україні в рамках ІІ етапу Тижня. Зокрема, серед них – міжнародна науково-практична конференція «Реалізація та розвиток публічної політики у сфері безпеки дорожнього руху під час війни та у повоєнний період», яка відбудеться на базі Донецького державного університету внутрішніх справ  18 листопада. Також в рамках Тижня, в освітніх закладах відбудуться тематичні онлайн-уроки та заняття з учнями (матеріали до проведення уроків, розроблені спільно з Міністерством освіти та МБФ «Допомоги постраждалим внаслідок», можна знайти на сайті Фонду  у розділі Єдиний національний урок).

Традиційно українці зможуть долучитися до благодійної акції зі здачі крові «Здай кров – врятуй життя». Здавати кров для постраждалих у ДТП можна в усіх Центрах крові по Україні (впродовж тижня, відповідно до графіків прийому донорів).

Також з 15 листопада на сайті МБФ «Допомоги постраждалим внаслідок» стартувала виставка фоторобіт «Молодь за безпеку дорожнього руху» щорічного Всеукраїнського конкурсу в рамках проєкту «Безпечна країна». Окрім цього, роботи учасників будуть представлені у офлайн-форматі на виставці, яка відбудеться на базі Донецького державного університету внутрішніх справ (м. Кропивницкий та м. Кривий Ріг).

У середу, 16 листопада, відбудеться підведення підсумків та оголошення переможців V щорічного  Всеукраїнського конкурсу соціальних фото- та відеоробіт в рамках національного проєкту «Безпечна країна» (наYoutube-каналі Безпечна країна).

Переглянути запис круглого столу можна на сайті ІА Укрінформ за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Hsi5QxBFePU.

Нагадаємо, Тижні безпеки дорожнього руху в Україні, що проходять двічі на рік, є однією із найбільших інформаційно-просвітницьких платформ для привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні. Тижні мають на меті консолідацію зусиль державних органів, відомств, структур, зацікавленої громадськості та ЗМІ  для напрацювання спільних рішень та вирішення цієї проблеми.