Енергетики з Хмельниччини пройшли навчання з домедичної допомоги

Інструктори Київської міжрегіональної філії ДП «УНДІ медицини транспорту» МОЗ України провели теоретичний курс і відпрацювали практичні навички домедичної допомоги з працівниками ВП «Хмельницька атомна електрична станція» ДП НАЕК «Енергоатом».

Працівники енергопідприємства освоїли 8-годинну програму курсу з домедичної підготовки для осіб, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов’язками повинні вміти надавати домедичну допомогу.

Філія співпрацює з енергопідприємством більше п’яти років. За цей період навички домедичної допомоги освоїли більше 2000 осіб. Окрім цього, завдяки ефективній комунікації та співпраці підприємств,  підрозділ Хмельницької атомної станції було обладнано дефібриляторами.

photo_2023-04-21_13-32-18 (4) photo_2023-04-21_13-32-18 photo_2023-04-21_13-32-18 (3)

Тож окрім базових реанімаційних заходів, які включають практичні прийоми надання домедичної допомоги при раптовій зупинці кровообігу, порушеннях дихання та масивній кровотечі, енергетики відпрацювали порядок проведення серцево-легеневої реанімації з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора.

За словами інструктора Філії Інни Оліфіренко, дефібрилятори з кожним роком стають вкрай необхідними на великих підприємствах, в місцях масового скупчення людей, а завдяки наявності приладу було врятовано не одне життя. Тому навичками домедичної допомоги та алгоритмом серцево-легеневої реанімації з використанням дефібрилятора мають володіти якнайбільше людей.

Нагадаємо,  8-годинна програма курсу з домедичної підготовки відповідає стандартам міжнародної програми ВLS та І рівню домедичної допомоги згідно наказу Міністерства охорони здоров’я № 1627 від 04.08.2021.