Як облаштувати клас безпеки у школі

Прості правила домедичної підготовки рятують життя. Особливо гостро ці вміння можуть знадобитися зараз: у час, коли на території нашої країни триває війна.

Головною умовою успіху під час надання першої допомоги потерпілим є швидкість дій та наявність навичок в особи, що надає допомогу. Оскільки ці вміння стали актуальними сьогодні, на початку навчального року Уряд схвалив створення в закладах освіти функціональних класів безпеки.

 На думку представників Міністерства охорони здоров’я, таке нововведення має сприяти систематичній підготовці дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлювати з правилами пожежної, мінної безпеки, формувати навички самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій тощо.

ВП «Київська міжрегіональна філія» УкрНДІ медицини транспорту МОЗ України в межах компетенції долучилася до створення безпечного освітнього середовища та сформувала набір для класів безпеки, який допоможе учням у освоєнні навичок домедичної допомоги, а також правил безпеки на дорозі.

Зокрема, класи безпеки пропонують укомплектувати медичними аптечками та навчальними манекенами, плакатами з алгоритмами надання домедичної допомоги. Окрім цього, важливий блок для освоєння школярами безпечного середовища складають правила дорожнього руху, зокрема актуальним наразі є носіння світлоповертальних елементів в темний час доби.

Процес здобуття навичок домедичної допомоги, а також правил дорожнього руху школярам допоможе освоїти методична література. Зокрема, навчально-методичний посібник «Домедична допомога постраждалим внаслідок ДТП», в якій можна ознайомитися з основними алгоритмами надання допомоги згідно міжнародним стандартам та вітчизняним нормативним документам, а також посібник «Безпечна дорога додому», який у простій, доступній, ілюстрованій формі пояснює правила поведінки пішоходів, надає рекомендації до використання (носіння) світлоповертальних елементів та основ страхування життя, здоров’я та майна.

Ознайомитися із продукцією для класів безпеки, а також замовити її можна на сайті bdr.in.ua або за тел. відділу продажу (044)466-01-90.