Збільшення кількості ДТП – серед причин скорочення населення України

У Стратегії демографічного розвитку України на період до 2040 року, схваленої Кабінетом міністрів України розпорядженням від 30 вересня 2024 р. № 922-р, серед причин швидкого скорочення населення «високий рівень передчасної смертності, передусім чоловіків, пов’язаної із масовою зайнятістю в шкідливих і небезпечних умовах, потраплянням у дорожньо-транспортні пригоди, зловживанням спиртними напоями, наркотичними засобами, токсичними речовинами та тютюнопалінням, недостатністю інформування населення щодо безпеки виробництва та правил охорони праці та щодо навичок здорового способу життя, необережним поводженням із вибухонебезпечними предметами».
У Стратегії наведена офіційна статистика Департаменту патрульної поліції, згідно з якою у 2023 році внаслідок ДТП загинуло 3053 особи, травмувалося 29 502 особи. При цьому перевищення швидкості є порушенням, яке становить найбільшу небезпеку для життя людини.
«За даними Департаменту патрульної поліції, у 2023 році перевищення швидкості стало причиною смерті 1716 людей. Це становить майже 56% випадків усіх смертей на дорогах» - вказується у документі.
Кабінет Міністрів України затвердив ПЛАН заходів щодо реалізації Стратегії демографічного розвитку України у 2024-2027 роках.

2pos_g3DvgENOpCqysrAqqDb7