Ремінь безпеки – рятує життя!

Про важливість і користь ременів безпеки в автомобілі, а також їхнього постійного використання знає кожен із нас. На жаль, багато хто не дотримується цього правила, що часто призводить до катастрофічних наслідків.

Отже, вкотре хочемо наголосити на необхідності застосовувати ремінь безпеки під час поїздок в авто задля захисту пасажирів при додаткових різких рухах під час аварійних ситуацій на дорозі.

Ремені безпеки є найважливішим засобом, що оберігає водія і пасажирів від травм у разі аварії. Пристебнутий ремінь сприяє правильній роботі подушок безпеки. Щоб ремені справно виконували свої функції, потрібно регулярно робити їх профілактичний огляд.

Відсутність перевірки та відстеження роботи ременя безпеки можуть призвести до серйозної травми або загибелі.

Нагадуємо короткі правила використання ременя безпеки, котрих слід завжди дотримуватись:

  • ніколи не спускайте ремінь нижче плеча, не відводьте його рукою під час поїздки. Це може призвести до серйозних травм під час аварії;
  • не ставте жодних додаткових пристроїв, здатних зменшити захисну здатність і збільшити шанс отримання травм під час аварії;
  • усі пасажири повинні сидіти прямо, відкинувшись на спинку сидіння, і залишатися в такому положенні впродовж усієї подорожі;
  • двоє людей ніколи не повинні використовувати один ремінь. В іншому випадку, вони можуть серйозно постраждати обидва в аварії. Сповзання і нахили знижують ефективність ременя і можуть збільшити ймовірність реального пошкодження під час аварії.

Крім цього рекомендуємо дотримуватись наступних інструкцій:

  1. Правильно пристебніться самі та перевірте правильність дій пасажирів. Верхня лямка ременя повинна охоплювати верхню частину корпусу через плече і груди, а не під животом. Нижній ремінь фіксується на стегнах.
  2. Сучасні ремені безпеки мають "розумне" регулювання натягу, в момент ДТП вони щільніше фіксують тулуб. Однак, не зайвим буде перевірити заздалегідь фіксування ременя.
  3. Виправте перекрут стрічки ременя, він повинен щільно прилягати до тіла.
  4. Якщо ви одягнені в верхній об'ємний одяг, зніміть його або розстібніть. Габаритний одяг перешкоджає правильній фіксації ременя безпеки.
  5. Обов'язково контролюйте пасажирів вашого авто. Вони повинні бути пристебнуті, якщо у авто є ремені. Пасажири, що сидять позаду водія, не пристебнуті ременем безпеки, можуть загубити водія. У момент удару корпус пасажира вдарить у крісло водія та може спровокувати виліт водія через лобове скло тощо.

Не нехтуйте правилами безпеки! Бережіть себе та своє здоров’я і життя!

135669