В Україні відбувся ІІ Міжнародний конгрес з безпеки на транспорті (онлайн)

Окрема панель конгресу була присвячена медичним аспектам безпеки дорожнього руху. Переглянути запис заходу можна на Youtube-каналі «Безпечна  країна» http://www.youtube.com/c/Безпечнакраїна

10 листопада 2020 року в рамках всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху пройшов щорічний ІІ Міжнародний конгрес з безпеки на транспорті, цього року, з урахуванням умов карантину, – у дистанційному форматі. Організатором його проведення  став Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» у співпраці з Українським науково-дослідним інститутом медицини транспорту МОЗ України та Моторним транспортним страховим бюро України.

До обговорення найактуальніших питань в роботі транспортної галузі та шляхів підвищення рівня безпеки дорожнього руху в країні були залучені фахівці профільних державних органів та структур – Міністерства інфраструктури України, Державного агентства інфраструктурних проектів України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державного агентства автомобільних доріг України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Моторного (транспортного) страхового бюро України, Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту МОЗ України, ДУ «Інститут травматології та ортопедії НАМН України», а також в окремих питаннях – представники Донецького юридичного інституту МВС України, КП «Київський міський центр організації дорожнього руху», Міжнародного благодійного фонду «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП», науковці, експерти.

У ході Конгресу було представлено шість тематичних панелей, учасники яких обговорили низку питань щодо формування державної політики у сфері безпеки дорожнього руху.

Окрема панель конгресу була присвячена медичним аспектам безпеки дорожнього руху. Участь у ній взяли лікар-нарколог, психіатр Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту МОЗ України Інна Гальченко, заступник головного лікаря Інституту ортопедії і травматології НАМН України Роман Деркач та юрист, віце-президент Міжнародного благодійного фонду «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП», екс-заступник Міністра охорони здоров’я (2014-2015 рр.) Наталія Лісневська. Фахівцями були підняті питання приведення до європейських норм законодавства, яке стосується врегулювання допуску до керування транспортними засобами, удосконалення порядку проведення первинних, профілактичних медичних та наркологічних оглядів кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів. Окреслено ряд проблем, які існують у системі домедичної, медичної та реабілітаційної допомоги постраждалим внаслідок ДТП та шляхи їх вирішення, впорядкування реєстру центрів, які мають право видавати медичні довідки водіям та інші питання.

Переглянути запис Конгресу можна на Youtube-каналі «Безпечна країна» http://www.youtube.com/c/Безпечнакраїна

Запитання до учасників заходу можна надіслати на електронну скриньку t.bezpeka2018@gmail.com. Після опрацювання фахівцями вони будуть викладені на Youtube-каналі «Безпечна країна» у формі відеовідповідей.

фото конгрес 1n фото конгрес 3_n

125013288_2508844536074767_5523933339603302619_n фото конгрес 4_n