ДЮІ провів ІІІ Молодіжну науково-практичну конференцію «Безпека на дорозі»

21 травня 2021 року в рамках 6-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху Донецький державний університет внутрішніх справ України провів ІІІ Молодіжну науково-практичну конференцію «Безпека на дорозі». Тематичними напрямами роботи заходу було висвітлення актуальних питань щодо ролі та місця органів державної влади у системі забезпечення безпеки дорожнього руху; поліцейської діяльності у сфері безпеки на транспорті; комунікації суспільства як засобу попередження дорожньо-транспортного травматизму; підвищення рівня безпечності доріг та дорожньої інфраструктури; зниження швидкості руху транспортних засобів як запоруці безпечності вулиць; порятунку та надання допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод; шляхів попередження дорожньо-транспортного травматизму тощо.

З доповідями виступили представники патрульної поліції України, науково-педагогічний склад та здобувачі вищої освіти закладів вищої освіти, у тому числі, із специфічними умовами навчання, представники закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти тощо.

Кожен з присутніх зміг висловити свою точку зору з приводу тематики заходу, поділитися враженнями та думками щодо вирішення певних проблемних питань забезпечення транспортної безпеки як на території нашої державі, так у світі в цілому.

Проведення ІІІ Молодіжної науково-практичної конференції «Безпека на дорозі», яка входить до Загального плану заходів Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, націлене, в першу чергу, на обговорення низки нагальних проблемних питань у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та напрацювання шляхів їх вирішення завдяки молоді нашої держави, адже саме від молодих, амбітних та законослухняних громадян і залежить наше успішне та безпечне майбутнє.

До відома, Донецький державний університет внутрішніх справ як заклад вищої освіти, що має багаторічний досвід підготовки правоохоронців-фахівців у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, активно долучився до проведення 6-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху. У рамках Тижня Донецький державний університет внутрішніх справ організував та провів висадження понад тисячі саджанців дерев в місцях жвавого руху пішоходів поблизу дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста Кривий Ріг; взяв участь у щорічній загальнонаціональній акції «Здай кров – врятуй життя» для лікування постраждалих внаслідок ДТП, а також у Всеукраїнському форумі з безпеки дорожнього руху, який відбувся 19 травня. Також університетом здійснена низка просвітницьких акцій у навчальних закладах міста щодо дотримання правил дорожнього руху не тільки їх вихованцями, але й працівниками. Разом із полком патрульної поліції Кривого Рогу постійно реалізовується проєкт «Лицарі безпеки», метою якого є формування культури безпечної поведінки на дорозі, зокрема у нічний час, привчити необхідності використання світлоповертальних елементів на одязі.

05-1024x682 02-1024x682 04-1024x625 07-1024x682 03-1024x682