Стартував конкурс фото- та відеоробіт в рамках нацпроекту «Безпечна країна»

Запрошуємо дітей та молодь взяти участь у щорічному всеукраїнському конкурсі фото- та відеоробіт в рамках національного проекту «Безпечна країна», що стартує цього травня.

Його концепція та мета полягають у важливості пропаганди в суспільстві та вихованні серед підростаючого покоління норм безпечної поведінки, протидії таким явищам як порушення правил дорожнього руху, булінг, насильство, забруднення навколишнього середовища, порушення пожежної безпеки, відсутність алгоритмів дій в надзвичайних ситуаціях тощо.

Організаторами проведення конкурсу є Міністерство освіти та науки України спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України,  Міжнародним благодійним фондом «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» та Моторним транспортним страховим бюро України, за підтримки Національної поліції України, Міністерства інфраструктури України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України, Асоціації міжнародних перевізників України, компанії Kvinto Plus – офіційного дистриб’ютора компаній Mobileye в Україні, та інших, а також міжнародних партнерів – Всесвітнього клубу ЮНЕСКО та міжнародної організації International Action Art.

Конкурс в рамках національного проекту  «Безпечна країна» проходить вже другий рік поспіль. У цьому році до двох минулорічних тем конкурсу – «Молодь за безпеку дорожнього руху» та «Протидія булінгу у закладах освіти» – додається можливість виконання ще третьої студійної відеороботи на будь-яку з тем, якими опікується проект «Безпечна країна», а це, зокрема, – безпека дорожнього руху, екологічна безпека, безпека життєдіяльності, безпека дітей. До виконання робіт за першими двома темами запрошуються учні та вихованці закладів освіти без вікових обмежень, до виконання студійної відеороботи – шкільні телестудії, аматорські продакшн-студії, творчі колективи навчальних закладів.

Про умови конкурсу, вимоги до конкурсних робіт, порядок подання робіт та їх оцінювання можна дізнатися детальніше на спеціальній сторінці конкурсу.

Термін подання робіт – з 01 вересня до  18 жовтня 2020 року.

Підведення підсумків конкурсу та нагородження переможців заплановано на листопад поточного року в рамках проведення ІІ етапу Тижня безпеки дорожнього руху в Україні.

Київська міжрегіональна філія ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України підтримує ініціативу проведення цього конкурсу та закликає небайдужу, соціально активну та відповідальну молодь долучитися. Бажаємо усім учасникам творчих успіхів і, звичайно ж, перемоги!