Користуйся світлоповертальними елементами – будь у безпеці!

Пропонуємо нову лінійку світлоповертальної продукції, в основі пошиття якої світлоповертальна тканина від торгової марки ЗМ. Замовляй на сайті https://bdr.in.ua.

Наприкінці минулого року в Україні набули чинності нові зміни до Правил дорожнього руху, згідно з якими пішоходи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на дорогах та вулицях обов'язково мають використовувати світлоповертальні елементи на одязі, або ж такі елементи має містити сам одяг (п.4.4 ПДР України).

Усе заради безпеки, пояснюють фахівці, – покращення видимості пішоходів та можливості водія вчасно помітити освітлений об’єкт та зреагувати. Людину в одязі зі світлоповертальними елементами видно на дорозі вже на відстані 130-150 метрів, у той час як в темному одязі і без світловідбивачів – лише за 25-50 м. Для автомобілістів це вагома перевага, враховуючи недостатню освітленість вулиць, переважно темний одяг, який носять пішоходи, гальмівний шлях автомобіля, особливо взимку на слизьких мокрих дорогах, надмірність світлової реклами, що відволікає за кермом, інші фактори.

І поки українці лише звикають до нових вимог, патрульні вже полюють на порушників. Сьогодні штраф за відсутність світловідбивачів у вечірній час складає 51 грн., проте для підвищення відповідальності стягнення за це порушення планують збільшити до 255 грн.

Попит на світлоповертальну продукцію нині зростає. Наліпки, наклейки, брелки, підвіски, стрічки, браслети, ремені, жилети тощо – те, що є на ринку в достатній кількості. Безумовно, чим більше елементів на одязі, або вони є більшими за площею, як наприклад жилети, тим ефективніше. Браслети розміщують точково – на руках, ногах. У поєднанні зі світлоповертальними ременями вони дають змогу окреслити постать людини в темряві більш чіткіше. Окрім того, обираючи такий аксесуар, важливо зважати і на його якість – світлоповертальне покриття має добре виконувати свою функцію.

Як приклад, пропонуємо споживачам нову лінійку світлоповертальної продукції, в основі пошиття якої світлоповертальна тканина від торгової марки ЗМ – одного з найбільших у світі виробників матеріалів для світлоповертання та розпізнавання дорожніх елементів:

  • ремені світлоповертальні регульовані/нерегульовані;
  • браслети світлоповертальні текстильні;
  • жилети світлоповертальні дитячі.

Срібляста тканинна стрічка 3M™ Scotchlite™ 8906, вшита на виробах, складається з високоефективних скляних лінз, що забезпечують найвищі вимоги яскравості (ISO 20471, клас 2) та високу видимість з усіх кутів падіння освітлення навіть за поганих погодних умов. При освітленні фарами автомобіля тканина виглядає блискуче білою. Матеріал стійкий до зносу, працює навіть після гарантованого терміну дії/встановленої кількості прань, сертифікований, не містить шкідливих речовин, 100% поліестер. Уся продукція вітчизняного виробництва, з гарним співвідношенням ціни та якості. У наявності є всі розміри.

Більше інформації на сайті https://bdr.in.ua.

світлоповертальна продукція-848x469