Інститут долучиться до популяризації носіння світлоповертальних елементів серед школярів

16 лютого 2021 року директор Київської міжрегіональної філії Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту МОЗ України Юрій Чорний провів зустріч із заступником Міністра освіти і науки України Вірою Роговою. Сторонами досягнуто домовленостей про поглиблення співробітництва у сфері безпеки дорожнього руху та безпеки на транспорті, зокрема популяризації обов’язкового носіння дітьми в Україні світлоповертальних елементів.

Як відомо, згідно нових змін, внесених до Правил дорожнього руху (§.4.4. ПДР) від 11.11.2020р. відтепер пішоходи у темну пору доби або за умов недостатньої видимості на дорогах та вулицях мають обов’язково використовувати світлоповертальні елементи, або ж носити одяг з такими елементами.

«Безпека дітей є чи не найголовнішою у цьому питанні, а тому Інститут зі своєї сторони докладе максимум зусиль, аби маленькі українці були максимально забезпечені світлоповертальними елементами, а також достатньо поінформованими щодо правил та необхідності їхнього використання, - відзначив Ю. Чорний. – Для цього ми залучимо усі можливі потужності з виробництва якісних світлоповертальних елементів в Україні, а також спільно із МОН України організуємо та проведемо відповідні тематичні інформаційно-просвітницькі кампанії серед закладів освіти. Переконаний, це допоможе значно знизити рівень дитячого травматизму та смертності на дорогах в Україні, - додав він.

IMG-16324ddf5ae7b2ecb61240a4d1587484-V