АНОНС! Прес-конференція з нагоди початку Тижня безпеки дорожнього руху

Запрошуємо представників ЗМІ на прес-конференцію з нагоди початку Тижня безпеки дорожнього в Україні, що відбудеться 15 листопада 2021 р. в ІА "Укрінформ". Онлайн-трансляція на сайті агентства: https://www.ukrinform.ua та на YouTube каналі Укрінформу https://www.youtube.com/user/UkrinformTV./.

 Про ситуацію з безпекою дорожнього руху в Україні, роботу, яка проводиться задля зменшення аварійності на дорогах, стан реалізації державної  Програми з підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2024 р., національний проект «Безпечна країна», а також про заходи, які відбуватимуться у рамках Тижня, говоритимуть учасники прес-конференції:

  • Володимир Крейденко, заступник Голови Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури;
  • Віра Рогова, заступник Міністра освіти та науки України;
  • Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України;
  • Ігор Діденко –радник Міністра внутрішніх справ України;
  • Сергій Александров, т.в.о., заступник директора Департаменту – начальник Управління безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України;
  • Микита Лагунінзаступник Голови Державної служби України з безпеки на транспорті;
  • Людмила Білошицька, заступник генерального директора Моторного (транспортного) страхового бюро України.
  • Юрій Чорний, директор «Київської міжрегіональної філії» Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту МОЗ України (модератор);

Організатори Тижня: ДП «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України (Київська міжрегіональна філія), Міністерство освіти і науки України, Моторне (транспортне) страхове бюро України, Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» ЗА УЧАСТЮ: Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства охорони здоров’я України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної служби автомобільних доріг України, Національної поліції України, Донецького державного університету внутрішніх справ України та інших.

Прес-конференція відбудеться 15 листопада в ІА УКРІНФОРМ (місто Київ, вул. Б. Хмельницького 8/16).

Початок об 11.00 год.

Нагадаємо, повний перелік заходів Тижня можна переглянути тут:

Загальний План заходів Тижня безпеки дорожнього руху 15-21 листопада 2021 року

Детальна інформація щодо заходів Тижня за тел. 068-466-43-82.

Довідково:

Тижні безпеки дорожнього руху в Україні, що проходять двічі на рік, є однією із найбільших інформаційно-просвітницьких платформ для привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні. Тижні мають на меті консолідацію зусиль державних органів, відомств, структур, зацікавленої громадськості та ЗМІ  для напрацювання спільних рішень та вирішення цієї проблеми.

Дорожньо-транспортний травматизм, за даними ВООЗ, є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. Травмуються або отримують каліцтва щодня понад тисячі осіб. Ризик загинути внаслідок ДТП різниться в різних країнах, проте 70% припадає на країни з низьким та середнім рівнем доходу.

Щороку, за різними статистичними даними, Україна втрачає в дорожньо-транспортних пригодах понад 3 тисячі своїх громадян, понад 30 тисяч травмуються. За десять місяців 2021 року за даними Патрульної поліції усього на українських дорогах сталося: 154 480  дтп, що майже на 14% більше, ніж в минулому році. Проте спостерігається зниження рівня саме постраждалих і травмованих. За цей період в Україні загинуло 2 592 громадян (на 8,8%менше), 24 905 – отримали травми (на 6,8% менше). Також за цей період в Україні сталося 3 182 дтп за участю дітей, у яких загинуло – 157 дітей, 3 591 – травмовано. Основні причини дтп із загиблими та травмованими: перевищення безпечної та встановленої швидкості руху; порушення правил маневрування; порушення правил проїзду перехресть; порушення правил проїзду пішохідних переходів; недотримання дистанції.